Bacardi gamba's van de plank

Gemarineerde garnalen/gamba's met cherrytomaatjes van de plank op de BBQ

Voorbereiding: 30 min. incl. wachttijd 2uur.

 

Ingrediënten

15 gamba's

2 eetlepels Soja saus

2 eetlepels olijfolie (ik gebruik meestal griekse olijfolie)

1 teentje knoflook (geperst)

3 eetlepels witte Bacardi rum

4 cherrytomaatjes (gehalveerd)

Benodigdheden:

BBQ met deksel

Red cedar plankje

 

Bereiding:

Dompel de red cedar plankje onder in een bak met water en plaats iets zwaars erop om het onder water te houden.

Laat deze minimaal 2 uur intrekken.

Doe de sojasaus/olijfolie/knoflook/rum in een kom en mix door elkaar voor de marinade.

Doe de Gamba's bij de marinade en roer een paar keer om, dek de kom af met folie en laat +/ 1 uur staan.

Zorg in de tussen tijd dat de BBQ aan is.

Rangschik de gamba's op het plankje en doe er de halve tomaatjes bij.

Plaats het plankje recht boven het houtskoolvuur en sluit de BBQ.

Na +/- 10 tot 15 minuten roken zijn de gamba's klaar.

Serveer met

 

let op: het plankje is verbrand aan de onderzijde.

 

Tip: omdat de plankjes duur zijn (beter gezegd te duur zijn) en maar eenmalig te gebruiken zijn, kijk eens in de buurt of er een dakdekker is die red cedar daken legt. Wees een beetje brutaal en vraag aan hem of je afvalstukjes mag hebben of kopen.

Deze stukjes zijn het zelfde hout als dat er in de BBQ winkels verkocht wordt.

Maak jouw eigen website met JouwWeb