Jalopeno's Poppers

Benodigd:

Bord met bloem

Beker met geklopt ei

Bord met paneermeel

geraspte kaas naar jou smaak. ( zelf doen we een combinatie van jonge-, oude-,  italiaanse kaas en geraspte cheddar)

Satéstokjes en klein stukje piepschuim.

De borden bloem en paneermeel zijn voor het makkelijker rollen van de jalopeno's dan in een schaaltje, dit geld ook voor de beker geklopt ei dit is voor het gemakkelijk onderdompelen van de jalopeno's. (op de foto staan schaaltjes maar dat was niet handig)

 

Werkwijze:

Snij de bovenkant van de jalopeno af en haal de pitten en de kern eruit.

Vul de jalopeno's met kaas, goed aandrukken en doe er een satéstokje in.

Rol de gevulde jalopeno door de bloem, hierna door het ei en dan door de paneermeel.

Druk nu het satéstokje in de piepschuim zodat de jalopeno's kunnen drogen.

Wanneer ze gedroogd zijn dan wederom door het ei en de paneermeel halen.

Terug in het piepschuim steken en laten drogen.

Wanneer ze gedroogd zijn kunnen ze in de diepvries bewaard worden.

 

Bereidingswijze:

Vers kunnen ze in de BBQ maar wel indirect bij 180 tot 200 gr. Celcius +/- 15 minuten. Indirect is naast het vuur in een gesloten BBQ.

Bevroren in de frituur van 170 gr. Celsius +/- 5 minuten (goudbruin)

LET OP : De kaas is na bereiding gloeiend heet.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb