Whiskey BBQ Kip

Voorbereiding: 20 min.
Kooktijd saus: 45 minuten en 1 dag afkoelen in koelkast
Kooktijd kip: 30 minuten

 

Ingrediënten:

Saus:
300 ml ketchup
1 a 1 1/2 theelepel hot saus (ik gebruik Tapatio hot saus, neem wat jij lekker vindt )
2 eetlepels rietsuiker
2 eetlepels Dijon mosterd
2 eetlepels whiskey (ik gebruik Macallan 12, maakt niet uit welke jij gebruik)
1 eetlepel Worcestershire saus
1 eetlepel appelazijn
1 grote teen knoflook, fijn gesneden

Kip:
5 kippenpoten of/en kippenborst
1 eetlepel olijf olie

 

Bereiding saus:

Doe alle ingrediënten in een steelpan. Plaats een deksel op de pan en zet het vuur laag en laat zachtjes sudderen. Regelmatig even roeren. Als de saus te dik is doe er gewoon een beetje water bij. Na 45 minuten van het vuur nemen en af laten koelen. Wanneer de saus afgekoeld is deze in een bakje met deksel in de koelkast zetten voor ongeveer een dag.

 

Voorbereiding BBQ: Maak een houtskool/briketten vuur in de bbq, laat deze branden tot het ongeveer een medium warm vuur (zo tussen de 180 en 230 graden, dit kan je controleren als je je hand 5 a 7 seconden 15 cm boven de grill kan houden)

 

Bereiding kip: Smeer de kippenpoten of/en kippenborst in met olijf olie. Plaats een gietijzeren pan op de grill en laat deze heet worden. Bak de kip stukken in de pan tot ze rondom bruin zijn, dit duurt ongeveer 15 minuten wel verschillende keren draaien. Smeer met een borstel nu de kip stukken in met de BBQ saus en braad de stukken dan omdraaien en andere kant met de BBQ saus insmeren. Herhaal dit verschillende malen tot de kip stukken heerlijk bruin en door en door gebakken zijn, dit zal +/- 15 minuten zijn.

 

Haal de pan van het vuur en smeer de bovenkant nogmaals in met de BBQ saus. Serveer warm en eet smakelijk.

Serveer tip: Doe er frietjes of gebakken aardappelschijfjes bij.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb