Dit recept voor Hamonado varkensvlees is zo perfect in balans tussen zoet en hartig en het vlees is zo zacht dat het smelt in je mond. Het is een hoofdgerecht en komt oorspronkelijk uit de Filipijnen.

Voorbereiding:          15 - 20 minuten

Kooktijd:                   55-60 minuten                                                                                      

Calorieën per portie: 1400 kcal

 

Ingrediënten

  • 1000 gram buikspek - gesneden in stukjes van 4 cm en 1,5 cm dik
  • 6 teentjes knoflook - geperst
  • 220 ml soja saus
  • 250 ml water
  • 480 ml ananassap
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 theelepels peperkorrels
  • 1 theelepel zout
  • 560 gram ananasstukjes
  • een snufje peper

 

Bereiding

  1. Doe de buikspek blokjes in een diepe stoofpan
  2. Doe alle andere ingrediënten (behalve peperkorrels) in de mixer en mix tot suiker en zout opgelost is.
  3. Schenk de vloeibare mix over de buikspekblokjes en doe de peperkorrels erbij, verwarm boven hoog vuur tot het kookt.
  4. Als het kookt dan het vuur lager zetten en laten sudderen voor 50 tot 55 minuten, zolang dat het vet en zwoerd smelt in je mond. De vloeibare mix zal dan een dikke saus zijn geworden.
  5. Serveer de buikspek heet met rijst en komkommerschijfjes en kroepoek.