Varkenshaas in bacon gewikkeld met knoflook saus en champignons

Voorbereiding: 15 minuten

Bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten

Totaal: 1 uur en 25 minuten

 

Ingrediënten:

6 dikke plakken bacon
2 (350 gram) varkenshaas
2 theelepels Extra Virgin olijf olie
2 eetlepels boter of margarine
1 doosje champignons, gesneden
2 teentjes knoflook klein gesneden
1 eetlepel lente uitje fijn gesneden of meer naar smaak
120 ml slagroom of meer naar smaak
1/4 theelepel uienpoeder
zout en zwarte peper naar smaak

 

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 190 graden C (375 graden F)

Bacon:

Doe de bacon in een grillpan en bak gedeeltelijk gaar maar zover dat de bacon nog flexibel is ongeveer 6 a 8 minuten.

Varkenshaasjes:
Smeer de varkenshaasjes in met olijf olie en doe er naar smaak peper en zout op. plaats de haasjes naast elkaar en wikkel ze samen in met de gedeeltelijke gare bacon. Doe ze nu in een braadpan. Plaats een instant thermometer in het dikste gedeelte van de varkenshaas.

Plaats de braadpan in de voorverwarmde oven en braad de varkenshaasjes tot de thermometer een kern temperatuur aangeeft van 65 graden C (145 graden F) ongeveer 1 uur. Bij deze kerntemperatuur zijn de varkenshaasjes roze van binnen.

 

Saus:

Smelt de boter in een steelpan boven een middel hoog vuur, doe er de champignons en knoflook in en roer regelmatig to champignons zacht zijn. Roer de lente uitje erdoor en giet de slagroom erbij. Blijf regelmatig roeren tot de saus door en door heet is. Giet de saus net voor het serveren op de varkenshaasjes.

 

Serveertip: Serveer met specieboontjes en gebakken aardappeltjes.