Iedereen die mij kent weet dat ik lichtelijk verslaafd ben aan Coca-Cola.  Nee niet aan elke cola alleen de enige en echte Coca-Cola, ook geen dieet of light etc.

ik vind deze Coca-Cola gehaktballen daarom ook zo waanzinnig lekker.
Waar ik achter gekomen ben is dat Coca-Cola een aparte smaak geeft aan de gerechten. Zoete gerechten worden iets zoeter maar wel voller van smaak, hartige gerechten worden beetje pikant en geeft het recept meer volheid. Vele dachten dat er een steekje los was bij mij om te koken met Coca-Cola, tot dat men het proefden toen gaven ze mij gelijk. Wat schets mijn verbazing ik ben laatst in de winkel (10-2018) staat er opeens in de schappen Cola marinade. Dus zo gek was ik toch niet, hahaha.

Coca-Cola gehaktballen

 

15 gehaktballen golfbal formaat

INGREDIËNTEN:

500 gram half/half gehakt
1/2 kopje broodkruimels
1 ei
1 ui, middel groot fijn gesneden
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
2 teentjes knoflook, geperst
240 ml tomaten saus    (dikke ketch-up)
240 ml Coca-Cola
2 eetlepels Worcestershire saus
1/2 groene paprika, fijn gesneden

 

BENODIGD:

Ovenschaal

10 gram boter

 

BEREIDING:
De oven voorverwarmen 180 gr. C (350 gr. F) - smeer een ovenschaal 20 x 30cm in met boter.
Mix in een grote kom het gehakt, broodkruimels, ei, water, de helft van de gesneden ui, de helft van de groene paprika, de helft van het zout en de helft van het peper.
Maak hiervan nu de ballen en leg deze in de ovenschaal.
Mix in een kom de overgebleven zout, peper, ui, paprika met de Cola, tomatensaus, knoflook en de Worcestershire saus en   schenk dit over de ballen.
Bak dit nu 50 - 60 minutes {draai de ballen 2 x}tot de saus is aan het borrellen en de gehaktballen gaar zijn.

 

Deze gehaktballen kan je maken in elk formaat formaat dat je wenst en serveren met de saus over de pasta als avondeten of je maakt ze kleiner en serveer ze met de saus als dip op een feestje. Maak het zo gek als jij het wilt, the sky is the limit.

Maak jouw eigen website met JouwWeb