Panpizza Ananas

Ja ik weet het men heeft een grote discussie over pizza met ananas. Nou hier heb ik lak aan, ik maak en eet wat ik wil en ik hoop dat een ieder die op mijn site kijkt dit ook vindt.

Panpizza's wat heb je ervoor nodig, logisch een pan het woord zegt het al panpizza. Zelf gebruik ik gietijzeren pannen (skillets)

deze hebben namelijk geen probleem met de warmte en kunnen in de oven en op de BBQ. Een klein nadeeltje is je kan ze niet gewoon afwassen, zie mijn verhaal over gietijzeren pannen.

Voor 2 pizza's

Voorbereiding: 4,5uur, rijstijd inbegrepen

Baktijd: ca 12- 15 minuut

Ingrediënten:

Pizzadeeg (druk op de button pizzadeeg voor de samenstelling en voorbereiding van het deeg)

2 ons ham in reepjes of wat je er ook maar op wilt hebben.

1 ui gesneden in halve maantjes

200 ml tomatensaus ( ik heb kant en klare saus genomen)

200 gram kaas (gratin en mozzarella en Parmezaanse, dit door elkaar) natuurlijk als je andere wilt gebruiken doe gewoon

4 schijven ananas in stukjes gesneden, vers of uit blik voor jou de keus

2 champignons gesneden

 

Bereiding:

Besprenkel de pan met bloem.

Rol de deegbol uit op een met bloem bestoven werkblad, vouw dubbel en rol weer uit. Herhaal dit 5 a 6 keer.

Rol nu het deeg op de deegroller en rol af over de pan.

Druk het deeg goed in de pan en laat een opstaand randje staan zodat de saus, kaas en vulling er niet af valt.

Smeer nu de tomatensaus op het deeg, besprenkel de saus met kaas.

Beleg nu de pizza met de ham, uien, champignons en ananas, zoveel als dat je lekker vindt.

Besprenkel nu de pizza met kaas zodat alles bedekt is.

 

Verwarm de oven of bbq tot 220 graden Celcius.

Plaats nu de pan erin en bak de pizza's voor +/- 12 tot 15 min gaar.

 

Eet smakelijk.

Maak jouw eigen website met JouwWeb