pulled pork

Low and slow of te wel laag en langzaam, dat is hoe je pulled pork maak.

Is dit geval reken op minsten 8 tot 9 uur soms zelfs langer.

 

Benodigd:

Smoker. (ingesteld op 125 graden Celsius)

Eikenhout voor het smoken, als je liever andere smaak heb gebruik je wat je lekker vindt.

Houtskool of briketten of kokosbriketten.

Aluminiumfolie

Koelbox

Oude handdoeken.

Draadloze thermometer. ( deze zijn al te koop vanaf 10 € tot net zo duur als je wilt)

Platte schaal

 

Ingrediënten:

+/- 2,5 kilo procureur of varkensnek

Mosterd

Droge pulled pork rub, gebruik de button voor het recept.

 

Bereiding:

Droog de procureur goed af, smeer daarna het vlees in met mosterd zodat het helemaal bedekt is.

Strooi de rub over het vlees en druk een beetje aan, ja, je krijgt vieze vingers.

Plaats nu de Probe van de thermometer in het dikste gedeelte van het vlees en zorg dat de punt in de kern van het vlees zit.

Leg het vlees op het rooster in de smoker welke je hebt afgesteld op 125 graden Celcius.

Sluit de Probe aan op de zender en stel de ontvanger in op varkensvlees medium of als je de graden zelf kan instellen op 64 graden Celsius.

Zorg dat de temperatuur van de smoker niet stijgt dus laat de smoker niet al die tijd alleen.

Voor de rook doe je op het smeulende vuur stuk eikenhout of welk hout dan ook. Ja kan ook kant en klare snippers kopen en deze in in bakje op het vuur doen. Zelf gebruikt ik gewoon eiken hout voor de open haard. Als het hout gaat branden en daardoor de temperatuur oploopt blus je het hout even met een plantenspuit.

 

Wanneer de kern temperatuur 64 graden is dan haal je het vlees eruit en pak je het in aluminiumfolie, belangrijk laat de Probe zitten. Plaats het vlees terug op het rooster en nu mag de temperatuur van de smoker gerust oplopen naar 200 graden. Haal het vlees uit de smoker wanneer de kern tussen 72 en 74 graden. Ja pulled pork is iets hoger de kern temperatuur dan mijn lijst aangeeft maar ga AUB niet hoger anders wordt het vlees droog. Naar mijn bescheiden mening gortdroog en pulled pork moet gewoon sappig zijn.

Haal voorzichtig de Probe uit het vlees en zorg dat de folie weer alles afsluit. Nu pak je het vlees met de folie erom in handdoeken en plaats het in de koelbox. Laat het vlees minimaal 1 uurtje in de box met rust om de sappen weer op hun plek te laten komen.

Na een uurtje haal je het vlees uit de koelbox en haal voorzichtig de handdoeken eraf. plaats het vlees met de folie in een grote platte schaal en haal de folie eraf en laat de jus die erin ligt in de schaal lopen.

Nu komt het werk waarom het pulled pork genoemd wordt, nu pluk je het vlees uit elkaar zodat je reepjes vlees hebt. laat het vlees wel in de schaal om de jus lekker bij het vlees te houden. zo nu en dan even omwentelen.

Pulled pork is het lekkerst op een broodje, dit beleg je met komkommer, vlees, koolsla, augurk en heerlijke zoete BBQ saus.

Hé, wie ben ik beleg het broodje hoe jij dat wilt hebben, hahahaha.

Maak jouw eigen website met JouwWeb