Skull pizza's

Voor de Halloween skull pizza's gemaakt, waarom?, gewoon voor de gein en kijken of het lukte.

Nu naar mijn mening was hij wel gelukt, het was gaaf om te doen.

De voorbereiding is wel wat lang maar het resultaat gaf voldoening en veel lol.

Klik op de button hierboven van het openen van de skull pizza.

Ben vergeten doordat ik zo bezig ermee was om foto's te maken van het vullen van de skulls. Zal als ik ze de volgende keer maak ze hier nog bij plaatsen.

 

Benodigd:

Een skull bakplaat (mijne is van nordic maar elke andere is oke, verkrijgbaar op het internet)

Oven of BBQ met deksel.

 

Ingrediënten voor 6 Skulls:

Pizzadeeg (klik op de button voor het recept pizzadeeg) 6 bolletjes

3 gesneden champignons voor het merg

1 ons shoarma voor de hersenen (varkensshoarma, lamsshoarma of kipshoarma wat je lekker vindt) ik had varken

1 ons kipfilet in dunne reepjes gesneden voor de wormen

1 rode ui gesneden in halve maantjes voor de aderen

3 parten van verschillende kleuren paprika in kleine stukjes gesneden voor pus

150 ml tomatensaus ( ik heb kant en klare saus genomen)

200 gram kaas (gratin en mozzarella en parmezaanse, dit door elkaar) natuurlijk als je andere wilt gebruiken doe gewoon

 

Voorbereiding:

Bak de champignons en doe in een kommetje, het zelfde geldt voor de paprika, uien en shoarma en de kipfilet reepjes bak deze en doe in kommetjes.

Dit is voor het gemak om straks de schedels te vullen.

Smeer de schedelplaat in met olie, zodat de schedels niet aanbranden.

Op een met bloem bestoven werkblad rol een bolletje deeg tot ongeveer 3 x het formaat van de schedel. Leg nu het midden van het deeg op de schedel en druk voorzichtig aan zodat straks de schedelvorm goed zichtbaar is. 

Smeer nu het deeg in de schedel in met tomatensaus, doe hier kaas over. Vul nu de schedel met shoarma, paprika, champignons en de uien. doe hier weer kaas over en tomatensaus.

Vouw nu de overlappende deeg naar binnen en sluit zo de schedel af.

Dit doe je 6 keer en je kan afwisselen shoarma en kipfilet reepjes of je doet beide erin.

 

Bereiding:

Verwarm de oven/bbq tot 220 graden Celcius.

Plaats nu de bakplaat erin en bak de schedels voor +/- 12 tot 15 min.

 

Serveer de schedels heet zodat de kaas en tomatensaus een heerlijk luguber beeld geven.

Extra serveer tip: plaats de schedels in een klein pannetje met een beetje tomatensaus, zodat het lijkt of ze in bloed gekookt zijn.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb